کاله - رضا قربانی
ghorbani1359@yahoo.com
کلمات کلیدی مطالب
نویسنده: رضا قربانی - ۱۳٩۱/٥/٢٠


انواع مختلف شیر


شیر صرف نظر از منبع تولید، بسته به نسبت اجزای تشکیل دهنده اش از جمله چربی و روش های مختلف فرآوری، انواع گوناگونی دارد.
پیشرفت های تکنولوژی موجب شده تا انواع بی شماری از شیر و ترکیبات آن از شیر خام گرفته تا شیر پاستوریزه، استریلیزه و شیرخشک و... با مقادیر متفاوتی از رطوبت، چربی و پروتئین تولید شود.



کم چرب، معمولی و پرچرب
تغییر در نسبت درصد اجزای متشکله شیر، آن را برای برطرف کردن نیازهای تغذیه ای افراد خاص مناسب کرده است.
شیر با مقادیر چربی های متفاوتی تولید می شود. شیر کم چرب 5/1 درصد و شیر پرچرب یا کامل حدود 5/3 درصد چربی دارد.
مصرف شیر کم چرب به خصوص برای افراد مبتلا به بیماری های قلبی عروقی، دیابت و افراد چاق توصیه می شود و بهتر است حتی اگر سالم و جوان هستید و همه فاکتورهای خونی تان نرمال است از نوع کم چرب این نوشیدنی استفاده کنید.
کم لاکتوز

حساسیت به قند شیر(لاکتوز) به طور طبیعی در برخی از افراد حتی از کودکی وجود دارد که به عدم ترشح آنزیم لاکتاز در روده باز می گردد.
عدم تحمل لاکتوز یا حساسیت به قند شیر در اثر عدم وجود لاکتاز به وجود می آید، به طوری که لاکتوز در دستگاه گوارش باقی می ماند و توسط باکتری های روده بزرگ تخمیر شده و موجب تولید گاز و اسید در لوله گوارش می شود که این موجب بروز عوارض گوارشی مثل دل درد و تهوع می شود.
اگر فردی دچار این عارضه است، می تواند از سایر فرآوردههای لبنی مثل ماست و یا شیر بدون لاکتوز استفاده کند.


غنی شده
شیر را می توان با چند ریزمغذی غنی کرد.
خوردن این نوع شیر برای افرادی که در معرض کمبود ریزمغذی ها هستند، توصیه می شود.
جالب است بدانید که غنی سازی شیر با ویتامین a و d، ویتامین های گروه b و املاحی مثل کلسیم و فسفر انجام می شود.


شیر طعم دار
امروزه شیر با طعم های مختلف انواع میوه در بسته بندی های متنوع یافت می شود و توصیه ما به شما که از طعم خاص شیر تنفر دارید، این است که اگر نمی توانید شیر معمولی بخورید، حداقل از مخلوط آن با انواع میوهها و با طعم های مختلفش استفاده کنید.
شیرعسل، شیرهویج، شیر با طعم توت فرنگی و طالبی، مخلوط شیرموز یا اضافه کردن انواع خشکبار و آجیل مخصوصا برای کودکان می تواند نوشیدنی مغذی را فراهم آورد.

رضا قربانی
فرشی از گل به پاس قدوم شما دوست عزیز . رضا قربانی لیسانس صنایع غذایی و کارشناسی ارشد مهندسی صنایع هستم از سال 1381 در صنعت غذا( نوشیدنی و امولسیون سازی) و در حال حاضر در شرکت لبنی کاله امل مشغول به فعالیت می باشم. امیدوارم مطالب موجود که بخشی از سایت های مختلف غذایی و برخی نوشته اینجانب می باشد برای شما دوستان مفید واقع شود .سوالات یا هر گونه نظرات خود را می توانید به ادرس ایمیلم ارسال نمائید . از همراهی با شما بسیار سپاسگذارم.
کدهای اضافی کاربر :