کاله - رضا قربانی
ghorbani1359@yahoo.com
کلمات کلیدی مطالب
نویسنده: رضا قربانی - ۱۳٩٢/٤/۱٤
پنیرهای طبیعی کاله نمونه ای از بهترین و معروف ترین پنیرهای نقاط مختلف دنیا را در بر می گیرند که دارای طعم منحصر به فردی می باشند. پنیرهای طبیعی کاله شامل خانواده گودا ( گودا پستوی سبز، گودا پستوی قرمز، گودا دودی، گودا زیره،گودا چیلی ) از هلند، پارمسان و موزارلا از ایتالیا، کممبر و بلوچیز از فرانسه، پنیر کبابی از قبرس، اسرم از دانمارک، بوترکیزه از آلمان و پراتو از برزیل می باشد. کیفیت پنیرهای کاله قابل مقایسه با نمونه های اصلی خارجی آنهاست. این پنیرها از ارزش غذایی بسیار بالایی برخوردار می باشند، چون در تولید آنها از میزان زیادی شیر تازه استفاده شده است.

 

 

 پنیر گودا
گودا پنیر زرد رنگی است که از شیر گاو تولید می شود. این پنیر اولین بار در روستای گودا در جنوب هلند ساخته شد و هم اکنون در سرتاسر جهان با همین نام شناخته می شود.این پنیر یکی از معروفترین پنیرهای جهان است که با رایحه ملایم و گردویی و طعم خوشایندش امروزه در سراسر دنیا طرفداران زیادی پیدا کرده است . این پنیر سرشار از کلسیم، پروتئین، فسفر و انواع ویتامین هاست که ارزش غذایی آن معادل 12-14 کیلوگرم شیر تازه گاو است.

 پنیر بوترکیزه
در سال 1927 در آلمان نوعی پنیر تهیه شد که به علت طعم کره ای، آن را بوتر کیزه یعنی پنیر کره ای نامیدند. این پنیر دلچسب، دارای طعم شفاف و کره ای و بافتی نرم و انعطاف پذیر می باشد. هر کیلوگرم این پنیر دارای ارزش غذایی معادل 14-16 لیتر شیر تازه می باشد. از این رو منبع سرشار کلسیم، فسفر و انواع ویتامینهای D, E, B, A و K می باشد. پنیر بوترکیزه بدلیل طعم کره ای و بافت نرم آن بسیار محبوب کودکان می باشد.

 پنیر کممبرت
کممبر از مهمترین پنیرهای فرانسوی است که به پنیر عشق مشهور شده است.کممبر دارای طعمی متفاوت و تند می باشد که هر چه بیشتر برسد نرمتر و بوی آن تند تر می گردد. سطح بیرونی این پنیر با کپک خوراکی سفید رنگ به طور کامل پوشانده شده است. کممبردارای بافت نرم و کش دار است که بعنوان مزه همراه بیسکویت نمکی،کراکر، انگور، هندوانه، بادام تفت داده و انجیر می تواند مورد استفاده قرار گیرد.

 پنیر پارمسان
پنیر پارمسان مشهورترین و پرفروشترین پنیر طبیعی ایتالیایی است.یک کیلوگرم پنیرپارمسان از 22 تا 24 کیلوگرم شیر تازه گاو تهیه میشود و سرشار از پروتئین، کلسیم و فسفر میباشد. پروتئین پارمسان از پروتئین موجود در گوشت قرمز بالاتر میباشد و درعین حال هضم آن بسیار آسانتر است.

پنیر اسرم
پنیر اسرم یکی از مشهورترین پنیرهای دانمارکی می باشد و خاستگاه آن در یکی از روستاهای شمال زیلند در دانمارک است. عطر و طعم کره ایی این پنیر با طولانی شدن دوران رسیدن آن بهتر و قوی تر می گردد. هر کیلو گرم این پنیر پر انرژی و با ارزش است و از 15 کیلوگرم شیر تازه گاو تهیه می گردد. این پنیر در انواع ساندویچ های سرد و گرم می تواند مورد استفاده قرار گیرد.

پنیر بلوچیز
بلوچیز نوعی پنیر نرم فرانسوی می باشد. این پنیر به دلیل رگه‌های آبی که در آن وجود دارد به پنیر رگه آبی نیز معروف است. رگه های آبی در اثر تزریق نوعی کپک خوراکی و مفید به نام پنیسیلیوم راکفورتی ایجاد می شود، معمولا براساس محل تولید آن اسامی مختلفی دارد برای مثال پنیر گورگونزولا ،استیلتون، راکفورت و... . هر نوع بلوچیز خصوصیات ویژه و جذاب خود را دارد، تغییرات جزیی در طعم، بافت و یا نقش هنرمندانه رگه های آبی، بلوچیز را تبدیل به پنیری بی نظیر می کند.یک کیلو پنیر بلوچیز ارزش غذایی معادل 12ـ10 لیتر شیرگاو را دارا می‌باشد و سرشار از مواد معدنی، فسفر و کلسیم است. طعم قوی و بوی تند بلوچیز این پنیر را از سایر پنیرها متمایز می‌سازد.

پنیر پراتو
پنیر پراتو یکی از معروف ترین پنیرهای برزیلی است. این پنیر با رنگ زرد پر رنگ متمایل به نارنجی که از 12-15 از شیر پاستوریزه گاو تهیه می شود. طعم خوب این پنیر می تواند عاملی برای استفاده آن در تمامی اسنک ها و میان وعده ها به خصوص برای کودکان باشد.

 پنیر کبابی
این پنیر یکی از مشهورترین پنیرهای کشور قبرس است که در انواع غذاها می تواند مورد استفاده قرار گیرد. از ویژگیهای منحصر به فرد این پنیر قابلیت سرخ کردن و کباب کردن آن می‌باشد. در صورت پخت این پنیر دارای بوی کباب و طعم ماهی ازون‌برون است. یک کیلوگرم پنیرپکبابی از 12 تا 14 کیلوگرم شیر تازه گاو تهیه میشود.

اکثر پنیرهای فوق پس از تهیه بر روی قفسه های چوبی و در سالن هایی با دمای مشخص (حدودا ۰ تا ۲ درجه) قرار می گیرند سپس به وسیله قلم مو های مخصوص روی آنها را با ماده متناسب با نوع هر پنیر واکس میزنند - واکس مذکور باعث جلوگیری از نفوذ هوا به داخل محصول و فاسد شدن آن می شود - علاوه بر آن موجب استحکام محصول جهت حمل و نقل می گردد.

رضا قربانی
فرشی از گل به پاس قدوم شما دوست عزیز . رضا قربانی لیسانس صنایع غذایی و کارشناسی ارشد مهندسی صنایع هستم از سال 1381 در صنعت غذا( نوشیدنی و امولسیون سازی) و در حال حاضر در شرکت لبنی کاله امل مشغول به فعالیت می باشم. امیدوارم مطالب موجود که بخشی از سایت های مختلف غذایی و برخی نوشته اینجانب می باشد برای شما دوستان مفید واقع شود .سوالات یا هر گونه نظرات خود را می توانید به ادرس ایمیلم ارسال نمائید . از همراهی با شما بسیار سپاسگذارم.
کدهای اضافی کاربر :