کاله - رضا قربانی
ghorbani1359@yahoo.com
کلمات کلیدی مطالب
ماست در گروه لبنیات قرار دارد و گاهی مصرف آن نسبت به شیر توصیه می‌شود.سیستم گوارش بعضی‌ها نسبت به لاکتوز شیر حساسیت دارد ولی این لاکتوز در ماست تبدیل به اسید لاکتیک می‌شود و دیگر حساسیت به وجود نمی‌آورد.از طرف دیگر،کلسیم ماست راحت‌تر از شیر جذب بدن می‌شود چون PH ماست پایین‌تر است و کلسیم در آن به صورت محلول درمی‌آید...
ماست باکتری‌هایی دارد که سبب افزایش قدرت سیستم دفاعی بدن می‌شود.این باکتری‌ها همچنین کلسترول خون را پایین می‌آورند و فشارخون را تنظیم می‌کنند بنابراین ماست برای کسانی که چربی و فشار خون دارند، بهترین انتخاب است.
از طرفی،میوه‌ها تاثیر مثبتی روی مغز انسان می‌گذارند.برای مثال،تاثیر مثبت میوه بر تقویت حافظه و یادگیری سریع مطالب به اثبات رسیده است.علاوه بر این،میوه‌ها دارای فیبر فراوان هستند و فیبرها از بروز چاقی،فشار خون بالا و بیماری‌های قلبیجلوگیری می‌کنند اما ماست میوه‌ای ترکیبی از ماست و میوه‌ است و در واقع خواص تغذیه‌ای هر دو گروه را دارد.تولید ماست میوه‌ای در دنیا بسیار رایج و بسیار پرطرفدار است.شیر مورد استفاده هر چه تازه‌تر و از لحاظ میکروبی در وضعیت مطلوب‌تری باشد،ماست تولید شده از بافت و انسجام بهتری برخوردار بوده و ظاهری قابل قبول را ارایه می‌کند.میوه هم هر چه مرغوب‌تر و سالم‌تر باشد،در محصول نهایی از نظر عطر و طعم و رنگ نتیجه بهتری به دست می‌آید.بنابراین برای تولید این محصول از روش‌های مختلفی استفاده می‌شود.گاهی در تولید ماست میوه‌ای با استفاده از اسانس و رنگ خوراکی،رنگ و طعم میوه مورد نظر را همراه با مواد پایدارکننده به ماست افزوده و بسته‌بندی می‌کنند.معمولا در این فرآیند از اسانس‌های مصنوعی (شیمیایی) استفاده می‌شود که مصرف آن در بعضی کشورها با محدودیت همراه است و تاثیری در بالا بردن میزان ارزش غذایی ماست ندارد اما در روش تولید ماست میوه‌ای با مربا یا مارمالاد میوه، ماست را با مربا یا قطعات میوه و مواد پایدار کننده مخلوط کرده و بسته‌بندی می‌کنند حتی در بعضی موارد، ماست و میوه را به صورت جداگانه بسته‌بندی کرده و به صورت بسته‌های دو قلو به فروش می‌رسانند و مصرف کننده هنگام مصرف آنها را باهم مخلوط می‌کند.
با توجه به فرآیند تولید ماست‌های میوه‌ای در صورتی که از میوه در ماست استفاده شده باشد،ارزش غذایی محصول به طور قابل ملاحظه‌ای بالا می‌رود و از نظر دانش تغذیه‌ این محصول مورد تایید قرار می‌گیرد زیرا علاوه بر خواص ماست،خواص میوه هم به آنها اضافه می‌شود.البته می‌توان با اضافه کردن قطعات کوچک انواع میوه مانند آناناس،توت فرنگی، کیوی،پرتقال،سیب و... به ماست،یک ماست میوه‌ای خانگی،مغذی و بهداشتی تهیه کرد.

موضوعات مرتبط:

برچسب‌ها:


تاريخ : ۱۳٩۱/٥/٩ | ۱٢:٥۸ ‎ب.ظ | نویسنده : محمد اصغرتبار کاشی | نظرات ()
رضا قربانی
فرشی از گل به پاس قدوم شما دوست عزیز . رضا قربانی لیسانس صنایع غذایی و کارشناسی ارشد مهندسی صنایع هستم از سال 1381 در صنعت غذا( نوشیدنی و امولسیون سازی) و در حال حاضر در شرکت لبنی کاله امل مشغول به فعالیت می باشم. امیدوارم مطالب موجود که بخشی از سایت های مختلف غذایی و برخی نوشته اینجانب می باشد برای شما دوستان مفید واقع شود .سوالات یا هر گونه نظرات خود را می توانید به ادرس ایمیلم ارسال نمائید . از همراهی با شما بسیار سپاسگذارم.
کدهای اضافی کاربر :